Friday, 30 December 2011

Heeee~~ shopping !!

1 day i've spent my time with shopping , Oh My Allah ~~sangat2 puas hati aku , i have all what i want , tapi tak semua .. (kena berjimat)happy sangat2 !!thankx to my **** , bukan kerana dia, aku tak bole nak boros , huhuhu ~~
oke, dah tak de mase lagi nak pegi shopping mane2 pas ni..
fokus untuk study plak ye .. ^.^


Sunday, 25 December 2011

Putrajaya + Assignment

Tanggal 24/12/2011 , ala.. nothing special about that date .. just wanna share with u guyz what i'm doing on that day . hehehe.. Pada hari tersebut , aku (Puteri Elia Anith Binti Mohd Termizi) bersama dengan 3 orang sahabat iaitu Kak Cik , Ariff and Faiz pergi bercuti ke Putrajaya (bercuti la sangat). Actually bukan bercuti  tapi pergi ber-assignment, hahaha.. Tapi yang buat assingment tu aku , heee.. ye la , saje je shoot gambar kat sana . Sebab kat situ tempat yang paling best nak shoot gambar , yang menyedihkan bagi aku .. cuaca kat sane sangat2 mendung, haish .. Tapi , semangat ber-assignment tak kan terbantut begitu sahaja , dengan keazaman yang ada , aku teruskan acara tembak menembak gamba aku dengan yang lain . So , ade la serba sedikit gambar yang aku nak share , hasil daripada acara tembak menembak aku kat Putrajaya
Kak cik and ariff  , we're having a good day even mendung . Kak cik with a her lovely smile and Ariff is a macho man (mata ke atas tangan kat bahu) hahaha...

Ariff and Faiz is a best frenz eva , ouh ya.. mase ni selumbar masuk kat tangan Faiz , but 1 caption yang aku bole bagi kat sini ialah "sweet" , hahahaha .. jangan marah ye, just kidding .

Angin kat sini memang best , tido kat sini lagi la best sebab angin die sejuk , huhuhuhu~
(Sayunya tengok Kak Cik , hahaha .. )

Makan time !! Sorry Faiz , ur picture time ni xde lor , hehehe ~~

Our tranport , Saga BML n BMW .. yehaa !!

Perjalanan diteruskan ke lokasi menembak , hahaha ..!!


Walaupun mendung , tak menjadi masalah untuk terus menembak , hewhewhew~~

Hasil titik peluh kami bersama , fuh !! ikutkan banyak lagi gambar , tapi malas nak upload . hahaha~~ 

One day spent time kat Putrajayapenat campur puas hati dibuatnya , hahaha.. but i wish , nak kesini lagi la . Best kot shoot gambar kat sini , sebab temapt dia unik . Kat KL mane jumpe tempat yang tenang cam ni , pastu tak ramai orang lak , hahaha.. Itu yang terbaik ..!! 
Atlast , my assignment dah pun siap . Boleh la goyang kaki jap , cepat siap , boleh la rilek ngan senang hati , hewhewhew ~
Oke lah , sampai sini saja la coretan yang tak seberapa aku ni .
Sekian ~ 

Wednesday, 21 December 2011

Javanese Story =__="

Demi Kala by Muahammad Yazid

Nak dijadikan cerita pasal illustrstion ni , mase kat kelas tadi ade presentation . Dah la last week tak masuk kelas, skali ade presentation . so tanpa membunag masa , aku mengambil kesempatan cari la local illustrator . So , jumpa la Muhammad Yazid .. Aku tak tau nak describe pasal illustration ni macam mane ..
Then aku hentam la kot mane pon , dengan jadah nye aku merapu tiba2 aku cakap gamba ni  ade unsur mistik and unsur javanese.. ape yang pelik nye kat javanese tu.. ??
LOL , tapi memang ade pon unsur javanese  .. Pada mulanya aku ade kacau mamat ni kat dalam kelas, saje je la ngusik die , dah abis present katekan .. hahaha..
And this is what i got from him 
Bengong tahap gaban mamat ni , ade ke patut aku nak ade laki dari Jawa..??
Amik local sudah ler .. Tapi aku pon satu , pegi kacau mamat ni buat ape , hahahaha..
(just a joke only and just a story)

CIK SITI WAN KEMBANG =\

25 FEBUARI

New assignment sudah mai .. Apa kaitan title kat atas and tarikh kat atas ni ? yeah , ade kene mengena ngan assignment aku actually for subject Illustration (favorite subject keh).
Pada mulanya kitorang diberi tugasan untuk memilih tajuk hikayat rakyat dari setiap negeri , tapi tajuk tu lecturer aku yang pilih berdasarkan dari buku 366 Hikayat Rakyat . Oke cerita dari pelusuk negeri2 kat Malaysia hahaha.. amik kau .. first idea bila tau die nk bagi , aku pikir kelantan .. kenapa kelantan ?
Sebab aku nak illustrated satu cerita dari kayangan dengan mengunakan wayang kulit , simple isn't?
But , cerita yang kita pilih ni berdasarkan tarikh lahir kita . Mula2 ingat kene cerita pasal diri sendiri , rupanya tak .. selamat aku .. Then , dapat buku hikayat tu terus cari tarikh lahir aku , and this is what i got , 
Cik Siti Wan Kembang from Kelantan 
memang terbaik !!
The good news is , kat dalam kelas tak de sorang pon dapat dari negeri Kelantan , yawn ~~
Aku bebas berkarya tanpa sorang pon yang amik idea aku .. hahahahaha.. 
i'm happy for that .. 


Huhuhuhu~~ VARSITY


Varsity is the one of my favorite jacket, yawn ~~
Why? yela, just because mengikut peredaran fesyen terkini , LOL .. that's not what i mean , it's bcause i like the style yang ade kat jacket tu , i almost getting crazy with it , i don't why .. hahahaha..
lagi pon Varsity ni dah lama wujud , kat Malaysia ni , memang susah nak cari sebab Varsity ni boleh jumpa kat luar negara je , khususnya untuk student University or kolej . Dari info yang aku tau , Varsity ni dipakai oleh budak-budak basketball, football and also baseball.. huhuhu.. 
Sangat2 style .. hahahahaha..
And i got great news from my classmate, that they told me yang diorang nak buat baju , ouh oke la.. memang awalnya plan nak buat T-shirt , but plan is change.. the good news is , diorang nak buat Varsity 
Perasaan aku mebuak2 bagaikan ombak rindu , hahahaha.. ayat tak boleh blah .. Aku tak tau nak cakap cam ne , sebab happy yang amat .. bagaikan gunung berapi yang meletus , hahahaha... (boleh bayangkan tak )
Camtu la ,  betapa gila nya aku kat Varsity ni .. 
And for your information , aku letak kan Varsity ni as a my wish list , huhuhu .. kalau bole as a my birthday present , wee~~!


THANK YOU FOR COMING =)


  As you guyz see, telah lancar nye Anugerah Filem dan Animasi Festival pada isnin yang lepas denga tarikh keramat nye 19/12/2011 yang dilancarkan oleh Datuk Yusof Haslam (asal la anak die x nak dtg). How ever, event ni dijalankan dengan lancarnya even ada sedikit kesulitan disistu (biasalah masalah teknikal) , dengan sabarnya korang still support this evet, korang setia tunggu sampai la event ni habis, thankx a lot,  but .. yang paling best cerita animasi yang belum ditayangkan oleh les'copaque iaitu cerita Pada Zaman Dahulu telah pon ditayangkan dalam event ni . Kira beruntunglah siapa yang datang ni , hahaha..
    Bukan itu sahaja, filem tayangan dari Uwei , he is a local artist yang turut hadir untuk tayangan filem beliau iaitu Hanyut and Tanjung Rambutan. Wah, bukan main banyak tayangan kitorang bagi .. And also , hasil karya daripada student2 juga ditayangkan , tapi yanag sayangnya aku tak dapat nk tengok , sebab aku sibuk jaga makanan kat bahagian atas . LOL 
 Well , event dah pon selesai dan aku boleh lah rehat tanpa memikirkan pasal event ni lagi . so fokus tuk kelas sahaja dan juga assignment. 

Ouh2, aku tak de la banyak bergambar dalam event ni . Ini sahaja la yang aku dapat dari group aku. boleh la ni tuk kenang-kenangan ngan dak2 ni . hahaha..
Nak kenal pasti aku yang mane ? cari la minah yang nampak macam pak arab =)
I Miss You Guys

Tuesday, 22 November 2011

I Miss You Boyish ='(

I'm totally miss my cat.. Today story is about my lovely cat yang dah mati akibat keracunan .. Sangat menyayat hati bagi aku , sebab aku sayang gila kat kucing yang ni .. Seriously , he's so special for me .
Ya Allah , aku rindu gila kat kucing aku yang sekor ni . Aku rindu nak manja2, aku rindu nak main ngan dia.. Urghhh !!! Kenapa dia pergi terlalu cepat ?
Kecomelan kau membuatkan aku rasa tenang .. Last aku bersama ngan dia after Raya Aidilfitri , siap bawak dia balik kampung .. Bila tengok balik semua gambar2 die , tiba2 rasa rindu kat dia .. Aku nak dia balik !!! Aku rindu sangat kat kau BOYISH ... ='(




i wish you were here ...... 

Sketsa Colour Pensel

Situasi antara kakak dan adik .

Adik : kakak, cube akak teka yang mane purple n yang mane biru ( sambil menunjukkn colour penselnye )
Kakak : yang ni la biru, yang ni la purple, itu pun tak tau ke ? ( sambil tunjuk colour yang betul )
Adik : tak , akak salah .. yang ni la purple n yang ni la biru ( biru ke purple , purple ke biru )

Kakak nya tidak puas hati dengan jawapan adik nya itu .. maka, die mengambil colour pensel tersebut dan mencuba warna diatas kertas..
Ternyata betol la jawapan adiknya tadi ..

Kakak : pandai ye nak kenekan kakak .. hahahahaha...
Adik : hehehehe..

Sunday, 30 October 2011

thank you and thank you !

post ni saya tujukan pada sahabat aku.. En.Amirul Faiz. ya.. even kita baru je kenal. tapi hutang aku pada budi kau, mmg aku tak kan lupakan..
aku tak de niat nak p'gunakan kau, tapi masalah2 aku yang tak dapat aku selesaikan dah macam menyusahkan kau, aku sekarang dah m'jadi serba salah dengan kau skrg ni . sorry dude. satu hari nanti aku akan balas jasa baik kau macam mane kau buat baik kat aku selama ni ..
thankx a lot pal.

ouh ya.. dude, nnt, bila aku da pro skit bawak kete, ajar la plak aku cam ne nk bawak kete laju2.. hee~
even bahaya , kau tau kan aku ni cam ne.. x bagi pon x pe, kau bawak la tuk aku oke ? hahahaha.~~

thank you awok ~

Thursday, 13 October 2011

beribu alasan, beribu lagi sesalan, hadoi2..

hey guyz, lame gak x update blog ni ye, hahaha.. frst skali aku nak mintak maaf siap2, sebenar nye aku just nak express segala yang aku tgh rase dgn ape kau buat selama ni . aku tau yang kau xkan baca blog ni , kalau kau jalan2 kat fb aku jumpe blog ni , tawakal je la aku, hahaha ... tapi bukan aku sorang je rase, tapi orang lain pon terasa ngan perangai kau tu ,
but come on la, masing2 da besar, masing pon pandai pikir.. tapi, ape aku nak cakap skunk ni .. sblm kau buat sesuatu keputusan or ape saje p'janjian, kau kene tunaikan .. b'dosa kalau kau x nak tunai kan.. disebabkan hal ini bole dikatakan serius jugak la, anggap la ini hanya lah teguran dari aku sebelum orang lain tegur kau .. 
aku s'diri yang merase, untuk pengetahuan kau .. kau jgn ckp besar kalau mak bapak kau tu orang senang.. and kau pon x payah nk cite pasal bapak kau punye bisnes besar sgt tu .. nmpk sgt. la kau anak org senang .
but.. time susah, mmg pandai kau cari aku .. aku pon dgn b'besar hati nye, aku pon tolong kau.. at the same time, aku pon bodoh x pikir kesan tolong kau nnt cam ne, hahahaha... (biasala, aku ni kan pelupa orang nye)
so, lepas tolong kau.. tiba mase nye.. Allah pulak bg ujian kat aku, dan aku pon tgh dalam kesusahan.. then aku minx tolong dari kau .. hahahahaha... beribu alasan kau bagi ye.. smpai lari gila tajuk tolong menolong aku tu smpai ke masalah kau, aku yang kene dengar .. masalah yang aku hadapi skunk ni , ntah ke mane la pegi nye.. hadoi2..~~~
beribu sesalan aku rase tolong kau pas ni .. cam ni la kawan buat taik kat aku .. selama aku dengan kau, x pernah lagi aku buat taik kat kau, sbb aku tau mmg x baik kite balas dendam.. hanya Allah saja y bole buat ni sume.. hanya pada-Nya aku m'harap kan kau cepat2 la sedar ngan ape kau buat .. sbb kau bg macam2 alasan kat orang lain, kang diorg nnt akan buat bende yang same kat kau . kau jangan menyesal plak kan.. 
just tunaikan la , ape yang kau janji kan.. aku pon da menyampah dgr kau bg alasan macam2.. sume nonsense tau x..? 
tapi aku harap kau cepat2 la berubah.. aku da malas nak mintak2 lagi.. sbb aku s'diri malu nk mintak balik ape yang kau pinjam kan ..sebab da byk mase aku bagi, tapi jangan la mengelak bila aku tny nnt, aku tak kan marah punye.. alasan nonsense kau tu , mmg aku xkn dapat tolong punye.. 

i credit this blog to miss A, 
sorry to say about you ya..

that's all

Sunday, 2 October 2011

Erggghhh...

hey uolzz.. subjek kita hari ni ialah.. "errgghhh..." apa yang m'buat kan aku rase nak errghhh tu ..? HAHAHAHA..
actually, aku tengah sakit tengkuk akibat tido malam tadi akibat salah bantal, haha.. aku selalu nye tido sonsang.. haha.. (i've got new habit)..
so, skarang dah dapat satu penyakit.. (ni makan nye) hahahaha..
eerrgghhhh.. dan sekarang juga aku perlukan tukang urut yang boleh tolong aku , dari semalam aku perlukan tukang urut ni.. harapan la nak mintak tolong dari kawan2, hahaha..
best nye kalau dapat mende alah ni .. huhuhu... hilang segala strees dalam pale otak aku ni, hahaha..
bila agak2 nye aku bole dapat manja kan diri ni ye.. (berangan2 dah)
HAHAHAHA... 
tapikan, errrrgghhhh... macam harapan je aku rase, huhuhu... 


hahaha.. xde ape sgt la nk post.. 
saje m'hilangkan rase bosan..
that's all :)

Saturday, 1 October 2011

Kisah Satu Hari ..

Seharian di rumah tanpa berbuat apa2, niat dalam hati nak buat assignment . Tapi, satu pun tak mau jalan...
Ntah ape masalah yang aku sedang alami dlam satu hari ni .. (cewah)
Tv dalam rumah sewa da la xde, dengar lagu yang ade pon dah rase muak..
Nak makan pon tak bape lalu.. (muak makan meggi katekan..)
On9 MukaBuku pon, xde orang nak tegur.. Apatah lagi Twitter, lagi la bosan..slalu m'update mende yang merapu x tentu pasal..
Handphone aku plak, rase nye dah boleh jual kot, xde orang nak text aku or call aku (senyap gila hp aku hari ni ..) sangat2 sunyi hari ni ..
R'mate aku pula, sedang melayan hobi lama diorg, iaitu TIDO disiang hari.. dalam ayat kasar aku ni , dah bole tempah kubur tuk sorang satu dah ni , HAHAHA.. (aku tau korang xkan bace blog aku, nyah nyah nyah ..!!)
Pergh.. kosong gila hidup aku ni .. klu balik Ampang pon lebih kurang je duduk kat Shah Alam..
Nak hang out ? ikutkan ade je plan nye.. tapi dah r'mate y lain tengah tido, sape je aku nak ajak kuar.. ?? mmg tak la aku keluar sorang2.. so, betapa je lah kat rumah ...
Jadi, aku buka la BLOG ni, merapik la sorang2.. HAHAHAHA.. ( dah x betol aku ni )

so xde ape nak diceritakan disisni. aku tengah kebosanan sebenarnya..
tu yang aku update blog, pastu merapu ikut suke aku.. HAHAHA..

so, thankx for read..
and that's all. :)

Friday, 30 September 2011

What a day ..

hey guyz.. hari ni aku sangat2 letih.. letih dari pg td, sampai la ke petang.. hahaha.. letih aku ni disebabkan tido yang x cukup.. nape tak cukup tido.. ?? HAHAHA..
firtsly, aku mmg x suke kalau ade orang wat bising time aku tgh tido.. mmg pantang skali klu ade yang buat perangai cam tu .. so, malam tadi, aku tido lambat jugak la, dlam kul 1 or 2 lbh cam tu.. esok harinye aku ade kelas pagi..  yang r'mate aku ni, mmg xkan tido lah.. sbb diorg ni, klu da tido siang , malam da mcm hantu ..
seperti yang aku expectkan ni, mmg betol la diorg x tido malam, aku bagi la waraning mcm mak aku slalu warning kat anak2 die.. dialog nye b'bunyi begini ..
"hangpa semua jgn nk buat perangai tgh2 malam ni, hangpa da sedap tido dari pagi td smpai petang, aku x kacau hangpa kan? la ni hangpa jangan nk buat perangai nk buat bising time aku tengah tido.. kalau aku jaga sebab hangpa bising, sekor2 aku bg batang kayu kat blakang !! paham ?!"
haha, aku mmg garang ngan kawan2 aku.. sbb diorg ni sume perangai mcm budak2 kecik.. aku xnk ckp la aku ni perangai matang sgt, HAHAHA.. so, kena la paham2 situasi nya juga .. "ade otak, bole pakai ma"
THEN , dalam sedap2 tido tu, tiba2 mber aku ni plak bising, m'gelabah mcm die nampak hantu.. aku ni , da lah jenis senang kejut, senang bangun.. dengan2 aku pon bangun dr tido, pastu m'galabah sekali.. sebab da terperanjat .. hahaha..
bila ditanya nye knp... rupe2 nye ..jawapan macam H***M, nak sebut B*** pon ade..
sabar je la aku ......  
then bgn td pon ngan muka x cukup tido.. jawab test pon mamai je.. ngantok punye pasal.. after test pg td.. pegi studio, ade photoshoot.. urrghh. after photoshoot, pegi lunch.. hahaha.. b'tahan mata aku hari ni .. then, petang pulak ade mesyuarat.. HAIYA..
and akhirnye.. aku smpai rumah , tapi aku xbole tido pada mase itu.. kerana hari suda pon magrib .. warghh!!
"b'cinta" betol aku hari ni .. huhuhu.. r'mate aku da sedap tido dah ni . malam jap g .. mmg diorg x kan tido la nnt...

that's all .. =.="

Tuesday, 27 September 2011

Penat Tapi Berbaloi.. =)

Huhuhu.. aku happy sgt2 semalam. nak tau sbb ape..? Hee.. meh tgk picture kat bawah ni ..  Ini adalah MAJLIS ANUGERAH DEKAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA BERSAMA FAKULTY ART AND DESIGN

 







aku nampak pucat ..? nape ye.. ? takut plak aku tgk , huhu..

fuh.. penat tahap gaban malam tu .. seharian x melekat kat umah , semata2 nak siap kan event raya ni .. kecoh gila.. sebab byk sgt aktiviti.. ikutkan byk lg gamab y aku x masuk kn.. hahaha.. mls r nk letak byk2.. nmpk semak plak nnt , heee.. this is my first event yang penah aku join.. dan event seterus nye bulan 10 nnt..TAPI ala2 GRAMMY AWARD, huhuhu.. !! can't wait .. 

that's all..

Sunday, 25 September 2011

Nak Langar... ? Meh la.. BAK DATANG... !!!

errgghh..! geram betol klu orang bawa lori, bawak cam loklak.. nk men acah2 nk langgar la.. nk langgar sgt langgar la ber ..!! mentang2 bawak lori , kau ade bran la nk langgar aku  ??! , lepas sorang2 kau nak main2 , ngan aku pon kau nk main2 gak ?? eehhh... melampau betol kau ye..
dapat kau memang aku tampo kau b'kali2.. aku peduli ape aku ade adab ke x nak maki kau.. kau y bawa macam ape da.. !!
klu nmpk kau lagi memang aku buat keje gila aku kat depan kau.. ingat aku x berani buat ..?! this is the second time.. kali ketiga.. nasib kau la wahai pemandu lori HANTU..

F word for u LORI HANTU !!

Gurau Kasar ..? Mintak Maaf Ye..

Hey2..
post ni, aku nk tujukan pada kawan2 aku yang rapat ngan aku.. yang x rapat tu , just teruskan membaca, x pon ttp je blog ni trus.. aku xkisah..
firstly.. aku nk minx maaf sgt2 to YunYun, Fyra San , Fara and also Bukhari.. hahaha.. sejak keblakangan ni , aku banyak sangat berubah sikap.. dr jd seorang yang lembut dari awal korang kenal, smpai aku berubah m'jadi kasar.. sorry guyz..
aku berubah bukan sebab putus cinta ke ape.. sebelum putus cinta pon da mcm ni an, tak kisah la korang panggil aku mak tiri ke ape.. sebab itu la aku, sifat keibuan secara tiba2 datang kan.. HAHAHA..
diorg cakap aku da makin garang.. ?? yerp.. aku sedar yang aku makin garang ngan korang.. tu pon b'sebab.. aku x nk mention name sape2.. haha..tapi aku harap orang tu cepat2 la berubah perangai ye.. sbb aku tegur kau sebab perangai kau mcm budak kecik.. everything y kene mengena ngan kau.. aku yang uruskan tuk kau.. haih.. nasib la kau kawan aku ..  HAHAHA..
and pastu korang cakap kat aku ni gurau kasar.. ??
yes, i already know about that.. hmm.. sorry sgt2.. sebab aku xtau nk ckp cam ne, aku t'lalu sensitive ngan ape yang korang cakap kat aku.. errghh!! aku kalau bole x nk mcm ni, just nak chill je ape y korang ckp, but sorry sgt2.. aku x b'maksud nk gurau kasar.. aku janji ngan korang.. aku cuba ubah perangai aku ni .. xnak gurau kasar2 lagi .. susah betul kalau ade mulut cabul ni .. HAHAHAHA...

but guyz.. selama aku gurau kasar ngan korang.. korang still nak kawan ngan aku..
thankx sgt2.. aku hargai sume tu .. (terharu)

that's all.. :)

Thursday, 15 September 2011

I Still Alive, Alhamdulillah.. ~

hey peeps, new story lagi.. hee.. oke, title kali ni lain mcm skit.. sbb aku hapir2 kepada maut dijalan raya.. tapi alhamdulillah, aku masih hidup n selamat lagi.. malam tadi, aku n kawan aku pegi kuar makan sama2 at Subang, klu kat S.Alam da bosan.. kitorang ni mmg suke cari kelainan makanan n suke cuba makan kat tmpt y best.. sbb esok keje kang sng, kita tau nk makan kat tmpt mane y best, hahaha.. after makan kat satu kedai ni, kitorg otw balik S.Alam.. sampai kat trafik light dekat ngan Summit Subang, lampu merah.. mesti la kene b'henti.. skali ade satu kereta dari arah bertentangan ni, belok t'lalu laju smpai x bole nak kawal.. skali kereta td tu trus langgar divider kat tepi jalan yang betol2 sbelah kereta kitorng naik ni .. buat pertama kali nye excident kat depan mata aku , klu xde divider kat tepi ni, aku rase ngan kitorang skali excident .. huh.. nasib baik divider kat tepi jalan ni tinggi.. yang bawa kereta ni mabuk rupa nya.. patut la pon , hahahaha.. klu melayu yang bwk smbil mabuk ni , mmg bg makan kaki la ngan kitorg, nasib bek kau mat salleh. hahaha.. 
tapi syukur alhamdulillah xde kemalangan jiwa disitu, mat salleh tu selamat, dan kami sume pon selamat, alhamdulillah... 
moral disini ialah, jangan bawa laju n jangan bawa kete ketika mabuk .. huhuhu..
that's all :P

Monday, 12 September 2011

Ade Awek , Tapi Nak Mengatal..

hey guyz.. ade gossip skit ni .. hahaha.. camni gossip nya, ade sorang mamat ni, kira mber sekampus n classmate aku, aku bg gelaran mamat ni si S.. si S ni da ade awek.. kira tgh berhangat lagi la couple diorg ni . cite nya disini begini, aku rase si S ni cuba ngorat aku la.. aku x tau la ni perasaan aku ke cam ne.. since after kitorang balik dari b'assignmnt kat satu temapt b'sejarah ni .. si S ni, sejak keblakangan ni asyik puji aku je.. haih, engko da ade awek apesal ko xnk puji2 awek ko tu depan aku..? knp ko nk puji aku depan awek ko.. beragak la kawan. klu awek die perasan mmg, aku rase da kene sound si S ni . hahaha.. after kitorg balik dr b'assignmt, perut masing2 pon lapa.. mase pasangan bahagia ni nk amik aku.. y drive kete tu si N, awek die, y si S ni rabun plak kan,x bole la nk drive, paham2 je la.. mase aku otw g kat kete diorg.. y si S ni bkn men lg tengok aku.. pastu siap puji lagi.. puji bagaikan aku ni baru turun dr kayangan... yelah, awek ko putih melepak dduk kat sebelah , xnk plak puji an, adei.. oke, sesampainya di tmpt mkn.. mmg xde pape respon dr die. kire bagus la . (lega hati mak) time blk pon same gak. xde pape.. time tgh b'facebooking , si S ni tegur aku kat IM.. oke la, sembang2 biasa je la ngan die, pastu y leh xblah.. die bole plak ckp "windoo ko, haha.." eh eh... mamat ni.. ko gila ke cam ne..? ok la, aku pikir die rindu as a kawan je kan.. so aku ckp la dgn b'guraunya.. "lol, td jumpe x puas ke? hahaha.. " skali jawapan die.. " x, xle hug ko la sbb si N ade " perghh.. dasar gatai punye orang.. ko couple men2 ke cam ne ngan awek ko ni .. aku mlas nk layan kalau kawan da mula gatal2 an. so aku ckp la kat si S ni "kang ade jugak y kene sepak laju2 dr aku ni kang .. " x t'kata dibuat nye.. hahaha.. lg satu peranggi aku ni lupa save no orang, haha.. ade satu no ni misscol aku, so aku text la, kot2 kawan ke or ade pape urgent smpai aku x le angkat an. aku tny la sape ni ? die ngusik aku la mula2, kate nye peminat aku .. pastu aku tny lg. " jgn men2, bgtau la sape.. ?" die bole plak ckp, "sy la peminat awak, awak cantik, besa" BESAR??? ye aku sedar aku besar, hahaha.. then aku ckp la. oke, klu x nk bgtau xkn dilayan lg msg ni . br la die ngaku y die ni si S.. duhhh..!! tp, ikutkan aku x slalu pon lepak ngan mamat ni , just tegur2 kat kelas pastu bincang psl assignmnt.. tu je .. tp cara die tu la y wat aku rase semacam, bole beza la, kalau slalu mber laki layan pompuan cam ne.. tp aku xtau la ni  just perasaan aku je la.. so, untuk m'ngelakkn lg die semakin m'jadi2.. aku mmg xkn lepak lg dah ngan die, xkisah la ade awek ke x , mmg bahaya.. aku xnk satu hari nnt , awek die akan blame aku pasal ni .. nk kawan, buat cara kawan.. x suke la nk gatai2, mmg pantang skali .
so smapai sini je la gossip y aku ade , hahahaha..

that's all .. :)

Masalah Hati ??

hey guyz.. sorry la, cite kali ni, aku nak bertapis2 skit, hee.. cite kali ni just nk buat sesi luahan hati je.. hmm.. story nye gini.. dah bape hari dah aku asyik makan hati, haha.. maksud aku bkn makan hati lembu ke ayam . maksud aku makan HATI yang x bape sedap tu .. haa.. paham kan ?. sengsara x t'kate dibuatnye, aku kalau bole x nk ade masalah HATI ngan orang.. adoi, bila da rapat n sayang, x semestinya bahagia kn? mesti ade masalah punye..tapi nak luahkan tu, pada siapa aku nak story.. kawan2 yang ade pon, xkn dapat settle kan masalah HATI aku ni, diorg bole tolong happy kan aku je.. so, happy2 aku ni x kemane pon.. macam tu je la.. even kuar lepak ngan kawan2 nak release tension, tp masalah HATI ni , mmg x dapat dielakkan.. sorry kawan2, if i've spoil ur moods.. siyes la aku x bape suke ngan mende ni sume..  klu bole nk operate, bawak kuar hati ni, kasi bersih betol2. tu baru rase lega.. tapi, aku xdapat nak buat mende ni . celaru gila.. smpaikan aku t'pikir kat mane silap nye kesalahan aku ni or kate2 aku ni ade y wat kan rase x bape selesa ?? ishh.. kalau bole aku xnk ade masalah hati ni .. aku cuba b'tahan, tapi smpai bila aku bole b'tahan?? haihhh.... klu nak nangis pon x guna jugak, mcm sia2 je n rase bodoh pon ade .. smpai sini je la yang aku bole smpai kan .

that's all .. :)

Thursday, 8 September 2011

Cakap sorang2..

sentap x korang kalau korang tgh cite2 kat mber, skali xde sorang pon dgr ngan ape y korang tgh merepek..?? haaa.. the story of a day.. pasal ni la.. cakap sorang2. perghh!! mmg terbaik ckp sorang2 kn? hurm.. :(
aku rasa bagaikan cinta tak bertepuk sebelah tangan, sedih sgt2.. lagi2 cite pasal problem kita kat orang, haha. sedih sgt ..!!
dinding bilik aku je la yang paham perasaan aku.. sebab bole dikatakan semua citer aku selama ni, dinding je la yang dengar.. die je lah yang paham.. da macam orang gila la aku ni cakap sorang2.. "F" word la..
ye la.. aku ade kawan, bukan nye leh dengar rintihan aku.. sometimes, aku byk kali t'pikir la.. nk share ke x prob aku ni ngan kawan2.. tapi bila dipikirkan blk.. rase x payah la... wat penat je la air liur aku keluar. better diam kan diri je la. (touching nih)
kawan bukan la segala2 nya.. kawan just for fun jew, kalau datang masalah.. sume lari.. betoi ke x?
aku klu kawan2 ngan perempuan, kadang2 x bape paham sgt diorg ni.. ade setengah dr mber2 perempuan, ade y leh share masalah.. ade y x. tapi cite happy2 kite pon same je la, honestly la aku cakap trus terang.. aku mane ade ramai kawan perempuan.. bole kira ngan jari la wei.. (skit kan)
bukan sbb aku memilih, aku nak berkawan tapi diorang mcm xde respon positive.. so, xkan la aku nk terhegeh2 plak an..
hurm, rase nye pas ni.. aku kene ckp ngan dinding lagi la cam ni.. cite yang aku post ni.. ntah ade orang baca ke x.. ?? haih.. cakap sorang2 la lagi camni, bole gila la aku ni , sialey sialey ~~

so.. that's all..
ckp sorang2 lg .. ? adoi.... =.="

Saturday, 3 September 2011

no tittle :)




hey guyz.. xde ape sgt la aku nk post kat sini.. mls giler nk update. hahaha.. aku klu bole malas ngan sume bende.. tu la melayu an, sume nye mls, pikir sume nk senang. hahaha.. so, y ni aku cuba merajinkn diri nk update blog.. wohoo.. hee.. gamba kat atas ni adik bradik giler aku. haha, x sume aku tunjuk.. takat 2 ekor ni je la . y len ni still kecik lg, xle sekepala ngan aku.. hahaha.. 
ni gamba mase raya ketiga. mase ni otw pegi Taiping, huhu.. ni la keje nye klu da bosan sgt an.. hahaha.. aku klu dpt lens, habis la aku p'kerja kn . huhu.. cantik x aku pakai shawl?? comel2 kn kn kn? klu bole aku nk trus kn niat aku pakai tudung . setan byk sgt hasut aku ni .. haha..
nnt aku ubah la penampilan aku ni ye.. tggu ya.. :)

that's all.. :)

Friday, 2 September 2011

hey guyz, long time la x update blog ni.. wohoo.. bersawang sih, bek xyah ade blog an. hahahaha.. guyz aku lupa nk wish kat korang sume, selamat hari raya n if aku ade wat salah ngan korang sume minx ampun n maaf, dr ujung rmbt, smpai la ke ujung kaki ya :)
so.. cite aku sepanjang cuti raya ni, mmg xde ape sgt.. sume nye biase belaka.. coz raya kali ni aku beraya kat kampung at Penang. biase la.. da 2 taun aku beraya kat KL d'sbb kn ikut hangin bpk aku.. huhuhu..
pergh.. nk cite disini plak, pasal aku mmg x puas ati ngan raya aku kali ni.. sume gara2 perangai bpk aku sorg ni.. ya Allah.. aku x tau nk kate mcm mane da ngan org tua ni .. haih.. istigfar byk2 aku ni.. hahahaha..
oke.. sepanjang raya kat kampung aku ni .. mcm2 perangai bapak aku buat.. da la menganjing mak aku x tentu psl.. tp an, cara die menganjing mak aku ni, serupa itu tape record la.. seboleh2 nye die akn ulang dan ulang dan mengulangi ayat die tu..ala, nk org dgr ape die kutuk kat mak aku ni. (bangga la ko kutuk bini ko s'dr..)  aku sbg ank die pon geram gak la. nk je penampar laju2 ni .. ni bila org bg blk , meradang plak.. haih.. x bole plak org nk mengnajing die blk.. ?? (cam tu la mak aku rase)
mase raya ke-3 plak, kitorg nk pergi beraya kat Taiping plak, perginya dgn 2 biji keta la.. aku nek la kete mak ngah aku, mak aku n adik pompuan aku pon nek la skali, y abah aku plak saje wat perangai.. ntah ape masalah die nek angin ngan kitorg. nk paksa kitorg nek kete skali ngan die. mmg x la, kete penoh kot. kitorg nk g Taiping pon nk g jumpe sedara die jugak, adoi.. semasa dlm p'jlnn.. bpk aku anta msg kat adik aku.. " TAK PAYAH KENAL NGAN SEDARA ABAH " (ayat touching) pergh..!! org tua ni.. mmg betul2 touching ngan kitorg .. hahahahahaha.. aku cam nk tergelak pon ade bila igt2 blk msg die ni .. haha..
oke la, mak ckp la.. ikut je la kepala hangin die ni, aslkn die puas ati .. kitorg ikut je la die g umah sedara die ngan wat2 muka innocent kitorg.. hahaha.. sesudah beraya, mak cik aku plak plan nk pegi Zoo Taiping. oke la.. bpk aku plak xtau plan ni ..
sampai nye di sana, plan x jd sbb org ramai n parking penuh.. raut muka bpk aku pon da berubah.. die klu bole nk tengking mak aku kat depan org ramai.. kebetulan lak, mak aku nk mkan sotong kangkung. huhu.. (sedap tuh ) so, kitorg b'pecah.. abg n bpk aku nek la kete m.ngah aku n aku bersama2 adik perempuan aku follow m.cik aku .. puas la ati die.. huh..
cam tu la raya pertama n keedua aku.. asal aku balik je, ade je x kene ngan family aku . ikutkan hati, aku nk blk KL time tu jugak.. hahaha.. (plan terbaik da) so, apakan daya, b'sabar je la ngan peranagi die sepanjang raya tu .. haih.. bapak2...

cite smpai sini je la aku rase, huhu.. :)
so, thatz all.. :)

Monday, 15 August 2011

aku join cinemini.. huhuhu..

raya nk dekat poase x abis lagi.. semangat nk raya mmg xde .. ntah la rase semangat nk beraya tu xde.. hurmm.. bored. oke, aku nk cite skit la kat sini.. last week ade mesyuarat terbesar untuk fakulti aku, iaitu fakulty art and design. tujuan mesyuarat tu buat sbb nk cr ajk2 baru n pengerusi baru tuk handle satu event besar cam grammy award kate kan.. tp mmg best jugak la. bkn slalu kitorg dpt wat anugerah besar2an ni.. nk cite disini, aku pon terlibat same event ni. ouh ya, event ape erk ? hahahaha.. ini lah event CINEMINI.. wah..!!! huhuhu.. last semester aku x join event ni, just dtg tgk je la.. hahaha. tp best seh, sbb ade artis jew, lalalalala.. semasa pelantikan tu, aku telah dilantik menjadi ajk bahagian makanan. makanan??? mmg terbaik, mmg aku suke.. tp bkn aku y nk jd pon, member aku ni la y p sebut name aku, adoi... da sebut name aku pon salah. da bg name slh, aku pon ngan bangga nye b'diri nk tunjuk muka aku kat org  ngan name y slh sebut tu .. hahaha..org2 y knl aku ni pelik la knp aku bgn .. hahaha.. tu nasib bek x kecoh dewan kuliah tu . lalalala.. selepas mesyuarat tu baru la bg name aku y betul2.. huhuhu.. so, lepas ni aku sure bz giler, sbb nk kene handle event ni . tp sorry guyz, sbb aku x dpt nk huhahuha ngan korg sbb aku bz ngn assgnmnt n also event.. warghhhh....!!! 

Thursday, 14 July 2011

Character ..





wee.. i've made my own fav character.. the name is PINGU. 
as you see the character from this page at the banner.. i create it by myself dude (bangga la wei ..)
HAHAHA ..
so, with my idea n inspiration for a long time (b'bulan2 gak la..)
then i've made it this cute little thing yaw .. 
bermulanya aku dapat inspiration ni dari BOYFRIEND aku s'diri.. (thankx sayang),
start nye die panggil aku PINGU, from the character cite PINGU, klu korg penah tgk cite ni ..


HAHAHA..
so, dengan berASASkan nama ni, then maka terciptalah idea PINGU tersebut ..
dengan warna fav aku hitam dan putih, mmg kenalah kan , hahaha.. 
pengolahan bentuk badan karakter ni, aku pilih je lah y simple lg mimple iaitu bentuk bulat sahaja.. 
simple an? an?
posisi mata plak, aku buat ia nmpk kuyu then nmpk cool gak la..klu nk mate comel .. 
erm.. cam x best lak . but it's oke. ni baru je p'mulaan .. 
actually byk lg idea ni.. cume nk buat face reaction je .. confirm cute ..  heee..
so any opinion or suggestion or anything else .. just leave the comment ok?


that's all :)

Wednesday, 13 July 2011

Secebis Kertas ..

cuti sem hampir habis da.. lagi bape hari je tggl. so, dgn itu aku mengeluarkan secebis kertas y ade dlam poket seluar aku, kemudian aku mula melilau m'cari pen . nk cari pen dalam umah ni mmg payah, pencil case aku t'tinggal plak kat s.alam . hurm.. jadi, keje cari mencari punye lah mencari ..  atlast, aku jumpelah crayon .. (crayon pon bole..)
tanpa m'buang masa, aku mula la catit ape y aku nk katakan .. 

 " putput y comel xkan give up cam tu je.. putput, semester kali ni buat betol2 tau.. gunakn kecomelan y ade. target la bape byk 'laki macho' y putput nak . " hahaha.. 

wow, betol2 ayat nakal ni .. hehehehe.. hanya kiasan saja je ni . tiada niat nak pasang y lain, ehehe . dgn harapan y besar, bak ibu mengadung.. lalu aku simpan lah secebis kertas itu td ke dalam dompet aku.. klu aku smpan lg kat dlam poket seluar. da sah2 aku akn lupa.. msuk dalam mesin basuh, pastu hancur lebur kertas tu.. habis la kertas prepare tuk semester kali ni .. huhuhu .. 
x lame kemudian, aku jumpe lagi secebis kertas kosong.. lalu aku m'capai crayon td dan trus tulis lagi nota y paling ringkas untuk someone.. 

 "teddy.. pingu rindukan teddy la.. rindu shangat-shangat, hee (gelak comel).. pingu always love teddy tau, love you sho much, hihihi .. "

ringkas je nota nye, hehehe.. persediaan untuk semester kali ni sudahh pon t'catit. so, xde la aku lupa matlamat aku kali ni .. "don't play play" itu la pesan phua chu kang kat aku mase aku catit note tu td, hahaha .. ump, nnt aku cuba la "target sebanyak mane bole" ..  


that's all.. :)

Friday, 8 July 2011

Bubye LEO ..

ehem.. Leo bakal diberi pada org, sbb mak x nk bela die lagi.. sebab mak kate "dasar kucing x sedar diri.. berak sane, berak sini... aku xnk la bela hang lg, nyah kau dari sini..!! " ikutkan aku pon x nk die lg, coz x larat cuci taik die hari2.. errgghh.. hope org y bakal jaga die ni, jaga la die leklok.. ( berat hati gak la nk lepas kn die ) hurm... nothing to say la.. bye Leo.. :'(


 

bubye naughty boy

Thursday, 7 July 2011

Cepat la habis cuti sem ni..

warrgghhh...!! lagi seminggu je tinggal nk habis kn cuti sem ni bai.. OMG..! can't wait la nak start new semester.. wohoo.. my mind aku da set nk study balik, dgn azam y fresh, dgn perangai baru, dgn idea baru, dgn kawan baru.. (i guess so.. ) dgn itu, dgn ini la, bla bla bla.. huhuhu.. ecxited x t'hingga jadi nye, ngeh, ngeh, ngeh.... tp nk menunggu seminggu ni, mcm lama sgt.. haih.. sgt bosan cuti sem ni.. seriusly.. i'm so f******g bored dude..!! (sorry for that word) dgn x kemane n rutin yang sama setiap hari.. SETIAP HARI..!! n kene marah ngan mak dgn sebab yang sama setiap hari.. SETIAP HARI..!! (saja p'besarkn word's tu, HAHAHAHA..) mati kutu jadi nye ..bole diakatekn mmg xde life dlm mase sbln lbh.. huhuhu.. dengan harapan besar ini, aku m'harapkn cuti sem ni, cepat2 la habis.. sbb aku x sabar nk b'gossip ngan girlfriend2 aku, nk jumpe mber sekampus.. can't wait to see u guyz, really miss it .. can't wait la nk balik s.alam, hahaha.. erm.. story about my pointer.. ump, alhamdulillah.. kekal x b'ganjak sng cite la, hahaha.. open new sem, nk buat betol2. sem lepas jgn dikenang, aku anggap sbg tauladan dalam hidup..  hee.. ump, aku rase smpai sini je la kot , hahahaha.. 




that's all :)

Wednesday, 6 July 2011

yeah..!! congratulation elecoldxhot..


hey.. congratulation to this crew ELECOLDXHOT.. that was so awesome guyz, so hot man..!! pergh.. kali ni diorg mmg diorg gempak.. mcm x sangka diorg bole jadi juara.. ( xsangka erk ) hahaha.. I do enjoy with ur performance, m'buatkn mata aku tidak lekang dari kaca tv..muahahaha.. aku x tau nk cakap cam ne lg. korg mmg the best crew on this showdown. i support u guyz 80%, ngeh ngeh ngeh .. bkn ape, aku ade gak support kat crew2 lain ,hee... yeah.!! congrats again.. and i hope u guyz success oke .

that's all :)  

Hari2 kene bising .. ^.^

seronok sgt kene bising ngan mak aku ari2.. hahahaha.. jahat nye aku. b'tapa derhaka nya aku smpai begitu skali aku bole buat mak aku bising kat aku hampir setiap hari, seriusly.. tanpa dipedulikan oleh jiran2 sebelah, mak dok peeekik tiap2 pagi nk kejut aku.. aku ni buat  mak aku mcm alarm plak nk kejut kn aku.. kejam2.. hahahaha.. xde la aku kejam mcm tu, aku cume liat skit nk bgn pagi2, sbb dalam cuti sem ni aku cume nk bantai tido lbh je, hahaha.. klu bab keje umah ni pon mak aku pon ade bising2 gak. bkn aku x kemas umah ke ape.. aku sbnr nye fed up nk kemas umah hari2. cuba lah kot mane pon kemas, umah ttp akn b'sepah. mmg x sah dalam mase 1 hari.. y sepah kn umah tu die jugak. hahaha.. mak marah la kot mane pon, lia cume bole buat baru ketuk baru b'jalan. x larat la cam ni sebenar nye. lagi 1 , mak aku pantang aku dduk dalam bilik. haiya.. itu mau bising juga ka..? apa aku bole kat dalam umah ni.. aku da jd x senang ddk au.. haiya.. mother2.. name pon anak dara mesti la ddk dalam bilik.. klu aku ank jantan mmg aku merayap entah kemane.. hahaha.. lg pun aku buat mak aku bising tiap2 hari ni bukn nye nk sakit kn ati mak.. tp cume itu y bole buat aku rindu bile aku b'jauhan ngan mak.. so.. bile da kene bising hari2 kite da jd t'biasa.. bila da b'jauhan.. rase pelik plak .. hee..

ps; thank to Allah coz give me Mak y sgt garang.. kerna setiap perkara y aku dimarahi, m'buat kn aku sentiasa mengingati die .. 


that's all :)

Monday, 13 June 2011

Bi Rain.. i like u so muchh...!!



RAIN....!! I LOVE YOU ... XOXOXOXO ..



that's all..

Monitor Antik

huh..!! bertapa antik nye monitor aku ni.. tahun bila punye mane la aku pakai??!! seriusly.. aku sedang mengalami kesukaran nk buat kje2 design ngan monitor antik ni.. hmm.. aku igt kan cuti semester ni nk improve la skit skill2 dalam designing ni.. tp.. hampeh je, monitor lame aku ni da rosak dek diperjahanam kan oleh adik aku y sorg ni, ntah ape la die buat.. haih . tp smpai bila bole b'tahan kan? nk tgk skrin pon ssh, kecik benor.. hm ye la, asalkn bole pakai, dari x le pakai, mmg aku mati kutu la jwb nye .. monitor lame aku y lg satu ni, mmg x le nk diselamatkn lg, so.. nk bli baru ni .. ???????? sape y nk belikn ... ???? possible la nk minx kat mak aku, confirm die akn cakap.. "sedap mulut hangpa je nk suh aku beli? , bulu *&^% aku ade la nk beli tu sume kan!!" xyah cakap pon x pe, tapi aku da bole agak ape die akan ckp nnt, hahaha .. mmg ssh nk pikir pasal nk beli itu ini sume.. but. i miss my old monitor.. hukhukhuk.. for now, aku kene b'tahan dulu ngan monitor lame ni, wlpun aku x bape ngam sgt ngan 'die' ni .. hahahaha..  tapi aku kene hargai ape y ade drpd y x de (baru ade kesedaran) hee...

that's all..!!

cuti-cuti ..

wah.. cuti semester..!! hari yang paling indah bagi budak2 U mcm aku ni nak b'cuti, hahahaha.. so, aktiviti2 tuk cuti ni.. mmg xde ape la sgt kan .. just ddk t'perap kat umah mcm tapai basi n x kemane . dapat cuti ni pon , kadang2 m'bosan kan gak. sbb dah dduk umah ni, mmg dah x bole kemane2.. maklum la, aku ni kan perempuan. tp ade gak keinginan nak kuar b'jalan ngan kawan2.. tp, org mcm aku ni mesti ade sbb x bole kuar.
antaranya ialah :
1. *"fulus" mesti kena ade.. wajib ade ..(*money)
2. xde motif nak kuar.. kang kuar memilau kemane tah ngan xde tujuan. ape je aku dapat ? hahaha.. 
3. transport pon xde, aku nk kuar cam ne? 
4. klu kuar pon, bukan bole blk lmbt sgt.. hahahaha.
5. mak aku x bg kuar (jgn sesekali aku kena tny sbb ape aku x bole kuar)
6. xde mber yang aku nak ajak kuar, hehe.. 
7. tu je la kot yang aku bole bg sbb .. hahahahaha..
ha.. xde ape sgt la nk dicite kan kat sini, aku smmg nye bosan ddk kat umah, ddk kat umah pon just tgk movie sepanjang hari, then internet, memasak, mengemas, and dgr mak pekik tiap2 pg sbb aku slalu bgn lmbt even x smpai pon tgh ari lg .. hahahaha.. klu bole, cepat la abis cuti semester ni.. aku nak study balik (dan2 semangat nk study balik) hahaha.. 

that's all .. :)

Saturday, 4 June 2011

exam da dekat.....

screen monitor masih terang lg ditgh2 malam, mate masih lg kuat nk menongkat g ni.. punye la degil.. 
ntah bila nye kau mau kecundang? jam telah menunjuk kan pukul 4.10 pagi.. tetap x bole lelap lg??
ape yang kau cari pg2 buta ni?...
 xde ape y dicari .. cube rase ngantok tu xde lg.. nk kate masalah tu, tidak ler.. sume nye baik2 belaka..
biarpon org dok b'perngai ngan aku.. but i'm still cool man .. 
exam n semester break it's getting near now n i'm totally not 100% get ready for the exam ..
wahh , sgt2 rilekx yew..?? cuti blum lg da byk rilekx, ahahahaha... xde la rikelx sgt pon. study ttp study. 
mende bkn main2 da.. (ade gak kesedaran XD) but ... i need u guys too..
doakan aku n wish me luck for final exam ni .. 


Belog Belog Belog.. XD

hahahaha.. ape la sgt kn, buat pertama kali nye t'buat jugalah dan t'hasillah gak belog ni. x excited pon nak bikin mende alah ni, saje2 je merepek and merapu bukan2 kat dalam belog ni . so, any story about my life or experience aku or kutuk2 org ke (alamak) or cite psl what so eva la kn, aku share2 kat sini je la .. n hopefully, do u guyz enjoy read my belog ni walaupun x seberape ni (so humble).. biase la budak br buat katakn, hahaha... 
so keep in touch, i'll do my besht.. !!