Thursday, 13 October 2011

beribu alasan, beribu lagi sesalan, hadoi2..

hey guyz, lame gak x update blog ni ye, hahaha.. frst skali aku nak mintak maaf siap2, sebenar nye aku just nak express segala yang aku tgh rase dgn ape kau buat selama ni . aku tau yang kau xkan baca blog ni , kalau kau jalan2 kat fb aku jumpe blog ni , tawakal je la aku, hahaha ... tapi bukan aku sorang je rase, tapi orang lain pon terasa ngan perangai kau tu ,
but come on la, masing2 da besar, masing pon pandai pikir.. tapi, ape aku nak cakap skunk ni .. sblm kau buat sesuatu keputusan or ape saje p'janjian, kau kene tunaikan .. b'dosa kalau kau x nak tunai kan.. disebabkan hal ini bole dikatakan serius jugak la, anggap la ini hanya lah teguran dari aku sebelum orang lain tegur kau .. 
aku s'diri yang merase, untuk pengetahuan kau .. kau jgn ckp besar kalau mak bapak kau tu orang senang.. and kau pon x payah nk cite pasal bapak kau punye bisnes besar sgt tu .. nmpk sgt. la kau anak org senang .
but.. time susah, mmg pandai kau cari aku .. aku pon dgn b'besar hati nye, aku pon tolong kau.. at the same time, aku pon bodoh x pikir kesan tolong kau nnt cam ne, hahahaha... (biasala, aku ni kan pelupa orang nye)
so, lepas tolong kau.. tiba mase nye.. Allah pulak bg ujian kat aku, dan aku pon tgh dalam kesusahan.. then aku minx tolong dari kau .. hahahahaha... beribu alasan kau bagi ye.. smpai lari gila tajuk tolong menolong aku tu smpai ke masalah kau, aku yang kene dengar .. masalah yang aku hadapi skunk ni , ntah ke mane la pegi nye.. hadoi2..~~~
beribu sesalan aku rase tolong kau pas ni .. cam ni la kawan buat taik kat aku .. selama aku dengan kau, x pernah lagi aku buat taik kat kau, sbb aku tau mmg x baik kite balas dendam.. hanya Allah saja y bole buat ni sume.. hanya pada-Nya aku m'harap kan kau cepat2 la sedar ngan ape kau buat .. sbb kau bg macam2 alasan kat orang lain, kang diorg nnt akan buat bende yang same kat kau . kau jangan menyesal plak kan.. 
just tunaikan la , ape yang kau janji kan.. aku pon da menyampah dgr kau bg alasan macam2.. sume nonsense tau x..? 
tapi aku harap kau cepat2 la berubah.. aku da malas nak mintak2 lagi.. sbb aku s'diri malu nk mintak balik ape yang kau pinjam kan ..sebab da byk mase aku bagi, tapi jangan la mengelak bila aku tny nnt, aku tak kan marah punye.. alasan nonsense kau tu , mmg aku xkn dapat tolong punye.. 

i credit this blog to miss A, 
sorry to say about you ya..

that's all