Thursday, 5 April 2012

BLACKY


I MISS THIS CATZ SO MUCH .... =(

Monday, 19 March 2012

BUKU CERITA

Ya Allah ~~~~ I almost forgot nak bagitau korang sume .. Dah seminggu berlalu , lupa nak cerita. What i'm gonna tell you guyz is . Tadaaaa ~~~
Still remember tak blog yang lepas pasal Cik Siti Wan Kembang. Ni la hasil kerja aku .. Alhamdulillah , akhirnya . Tak lawa mana pun , orang lain hantar kedai , aku sorang buat pakai tangan . Baru la ada feel dude . Ok , aku nak tunjuk sikit isi kandungan kat dalam dia ..
Here the story ....  
Di Negeri Kelantan, ada seorang raja yang bernama Sultan Ahmad. Pemaisurinya pula bergelar Raja Perempuan Banun. Walaupun telah lama berkahwin tetapi belum mendapat anak.
Sultan susah hati. Baginda khuatir berlaku perebutan takhta selepas kemangkatannya. Berkat doa kepada Allah, akhirnya sultan telah dikurniakan seorang puteri. Puteri itu diberi nama Cik Siti Wan Kembang.
Cik Siti Wan Kembang telah diberkan ajaran agama dan ilmu persilatan. Baginda sangat adil dan disayangi oleh rakyat jelata.
Apabila Sultan Ahmad mangkat Raja Hussin Johor mangkat, barulah takhtanya diganti oleh Cik Siti Wan Kembang.
Cik Siti Wan Kembang terkenal dengan kejelitaannya. Baginda diminati oleh anak-anak raja dari Kelantan. Beberapa nama dicadangkan untuk menjadi suaminya tetapi tidak dipersetujuinya.

Dia mahu memindahkan ibu negeri dari kota lama dipinggir sungai Kelatan ke Gunung Cinta Wangsa. Panglimanya telah diarahkan untuk menyebarkan itu diseluruh Kelantan.
Ketika sampai di Tumpat, rombongan itu diserang oleh orang Siam. Untuk menyelamatkan Kelantan daripada serangan Siam, Tengku Ahmad telah menangkap dan berjanji akan dengan orang Siam untuk membawa pengikut Cik Siti Wan Kembang suapaya dihukum.
Di istana Cik Siti Wan Kembang perlawanana silat diadakan antara Tengku Ahmad Dengan Datuk Panglima.
Tengku Ahmad dan Cik Siti Wan Kembang jatuh cinta. Akhirnya kedua-dua mereka ditunangkan.
Menjelang hari perkahwinan Cik Siti Wan Kembang diserang oleh Tengku Hamid dari selatan Siam. Tengku Ahmad kembali ke Salor untuk mempertahankan kawasan Ayahandanya.
Ini menyebabkan Tengku Hamid ingin membalas dendam terhadap Tengku Ahmad. Tengku Ahmad telah mangkat kerana termakan racun yang diberi oleh Tengku Hamid. Ini menimbulkan kemarahan Datuk Panglima lalu mengepung Tengku Hamid dan membunuhnya.

Berita kemamgkatan Tengku Ahmad amat menyedihkan Cik Siti Wan Kembang. Sebelum Tengku Ahmad menghembuskan nafas terakhirnya, telah mewasiatkan seekor kijang kepada Cik Siti Wan Kembang. Kijang itulah yang kemudiannya dikatakan menjadi lambang negeri Kelantan sehingga sekarang .

 Oke2, this story aku copy paste je dari lecturer yang aku bagi .. Kalau aku buat cerita confirm ade benda yang lawak aku nak cerita kat situ , hahahaha .. Yeah, i know that is not funny for u guys .. (malu dah).
Oraite, tak lah secantik yang aku harap kan , kalau korang perasan la illustrtaion aku ni , korang boleh perasaan apa yang aku buat mase tu . Easy to describe , seriously .. Semakin lama , semakin boring .. I hope u guys tolonglah perasan habis la ngan bende ni. (kenapa desperate sgt?)
hahahaha .. ok, enough .. 

sampai sini je la aku nak cerita . thankx for read .. ^.^

Saturday, 17 March 2012

SIMPLE NOTE

Hei , tak de apa sangat la aku nak cerita . Just a lil simple note kat sini , nak bgtau aku terharu tengok member aku melambai after lepak ngan aku. Yela , lama tak jumpa . Terharu and kesian pun ada . "BYE PUTT , BYE PUUTT .. " omg .. that so sweet guyz.. next time kita jumpa lagi ye .. apa sangat la . kat Shah Alam je pun . nyehehe .. oraite .
That's All .. =)

Thursday, 15 March 2012

THE WHITE FLAG

  This story, bukan nak berdrama , nak mengata , nak meganjing or what so ever yang sama waktu dengannya .Tak minat baca , terima kasih baca sekerat . Sakt hati , tutup je tab ni tak pun buat je lah hal sendiri . tak da masalah nak buat hal masing2 . If you read this , Alhamdulillah sebab dapat teruskan membaca . Cerita ni , just nak luahkan la apa yang aku rasa , sebab aku tahu ada dalam kalangan kawan2 aku ni akan cakap aku ni BODOH . Lagi la aku tak kisah kau nak cakap apa , mind set kene jaga tau kawan .
  'Hutang' it's a normal thing yang selalu berlaku dalam kehidupan kita , kalau dah 'Hutang' tu dah confirm berkaiatan dengan DUIT .Yes right, selalunya la kan ... Orang selalu dengar pun dahsakit hati, aku pun sakit hati kot . Aku faham , sebab semua mengalami benda yang sama . Cerita ni , aku tak nak la mention nama hamba Allah ni, yang tahu tu just baca je la . Oke la , satu hari ni .. Aku sebagai 'Along' , tapi bukan 'Along' yang angkat orang kasi potong tu semua bagai. Aku 'along' yang kira baik jugak la. (bukan nak bangga diri) Tak da la tanya orang "Wei, Lu bila mau bayar hutang wa ha ??!!" Tak-tak .. Aku bukan orang mcm ni . Akulah manusia yang paling segan nak mintak hutang kat orang. Tapi disebabkan my MOTHER ask for it, aku terpaksa cakap kat semua yang budak2 yang hutang ngan aku .  Tu lah dugaan yang aku hadapi ngan budak2 ni , tanya sampai aku kene bagi tempoh kat orang tu suruh bayar. Sorry guys, aku terpaksa.
  Tapi cerita kat sini, aku kene marah dengan budak yang hutang dengan aku. Haih, Ya Allah .. Istigfar banyak je la aku masa tu . Kalau aku fight balik, mmg aku BODOH. Sebab aku fikir gaduh tak kan selesaikan apa-apa, melainkan bincang dengan elok . Seriously , yang paling aku tak sangka die boleh ungkit perkara masa aku susah siapa yang bantu aku ? The first thing yang aku tanya pada diri aku, kat mana salah ayat aku ? Aku ada cakap something yang buat dia marah ?
  Macam ni lah, bab situasi tak de duit ke apa, just bagitahu je , tak perlu nak marah-marah. Bukan nak tak nak faham perasaan or tak sabar . Aku perempuan , aku akui yang aku ni lemah , i'm doing what what my mom ask for, she ask me to do .. and i have too . Maybe aku salah timing cakap ngan kau, secara damai aku mintak maaf banyak2 . Ye , aku angkat bendera putih sebab aku tak nak gaduh pasal duit. Nak settle secara matang, kalau bank pon nak settle bende ni secara betol kot. I don't ask for on the spot kene bayar, lambat bayar aku tak kenakan bunga . Siap bagi potongan harga lagi. Pasal member aku masuk campur, biarlah kau nak cakap alasan ke what so ever. Bagi pihak dia, aku mintak maaf. He try to help me. Orang asyik cakap "tak payah la bagi muka sangat" . Islam tak bagi kita bergaduh sesama Islam. Then kau cakap kau tak boleh bayar lagi tak pe lah . Aku tunggu .. Satu je aku nak tegur kat sini, jangan cepat melenting kalau dalam keadaan serabut. 
  That's All ~ Thankx for read =)

Monday, 20 February 2012

BERHENTI JUA AKHIRNYA


At last , i've stopped taking this SHIT ..

Tuesday, 14 February 2012

Al-Fatihah

Assalamualaikum .
hey guyz , today i've got a bad news from my sister . Dia bagitau yang pakcik aku , baru je kembali kerahmatullah . Innalillah .
Yang sedihnya , aku tak kenal siapa dia walaupun die cuma adik tiri mak aku . Diakhir zaman ni , perlu la kita mengeratkan lagi hubungan antara keluarga , tapi bagi aku tak kesampaian sebab Allah lebih menyayangi arwah . As long we didn't know each other , it's ok . Tiada salah dan silap telah arwah lakukan , jika ada pun kesilapan , telah pun aku ampunkan.
Semasa aku tengok gambar arwah , sebak aku tengok keadaanya . Aku dapat rasakan keperitan yang die alami , keperitan bila dia menghadapi sakaratul maut . Ya Allah .. sukar diungkapkan untuknya . Tapi arwah sudah pun laluinya.
Tak dapatlah aku nak menziarahi dia, tak dapat la aku menatapi wajahnya, tak dapatlah aku mengenali dirinya.
Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman , jauhilah dia dari seksaan kubur , jauhilah dia dari segala perkara yang boleh membuatkan dia teseksa . Semoga kita akan disatukan kembali di Al Jannah nanti Insyaallah . .
Al-fatihah buatnya .. 

Sunday, 1 January 2012

Sunway Story ..

Assalamulaikum and Happy New Year to all mangsa2 teranaiya , i mean my followers . hahaha.. Semalam aku keluar pergi ke Sunway Pyramid, dengan kawan2 aku and termasuklah ehem2.. Tujuannye nak cari
kerongsang.. tapi hajat dihati tak kesampaian .. so , mase jalan2 ... i look at him (ehem2) and i say " u.. i think u should by a new sweater , i want to see something new on u " and he said "erm .. it's not important la syg ~" . Well , a few second later " how about Varsity? nampak cool bila u pakaikan  , hahaha .. " and he said again " ok , i like Varsity too , jom cari ".. Nak diceritanya disini , punya la lame nak cari Varsity ni. aku tawaf satu Sunway semata2 nak cari baju tu .. Ya Allah , punye la susah .. Tapi , sedang tengah melilau mencari baju tu .. skali terpandang la 2 couple ni .. Pergh !! MasyaAllah , apa nak jadi manusia sekarang ni , si anak dara pakai baju nampak pusat , yang betina pakai baju yang jantan punya (pengkid) . Memang seronok budak2 laki ni tengok kalau dah awek pakai gitukan  . Kalau la bangsa lain , aku tak kisah , itu hak orang kafir .. But , ini melayu beb .. !! Ok, aku terus kan lagi pejuangan aku cari Varsity dan akhirnya aku mengalah .. Sebab tak jumpa , too bad .. Then , member aku ni masuk la kedai The Face Shop nak cari pencuci muka . Aku jumpa satu perfume ni , wangi nye bau die .. Kebetulan , perfume aku dah lame habis . Malas plak nak kuar kan duit , so.. aku panggil si ehem2 ni , " u , wangi tak ?" ehem pun cakap "wangi.." aku ngan tak tau malu nye pun tanya " u tak nak belikan tuk i ke ?, heee ." lalu ehem2 pun b'kata " u nak ke , kalau nak amik la ." Dan akhirnya


Tadaaa ~~~ Kini ia berada di dalam tanganku , nyahahahaha ... 
Thankx a lot coz buying me a perfume ^.^

Malas plak nak menaip , hahahaha... Btw, ending of the story .. Nak cari kerongsang pon da dapat , nak cari Varsity , still lagi tak dapat .. Now... Baru sekarang ye ... baru la aku jumpa kat mana nak cari Varsity ni ..But i will be there sooooooonnn , wait for me yah !! muaahahahahaha !!!