Saturday, 3 September 2011

no tittle :)




hey guyz.. xde ape sgt la aku nk post kat sini.. mls giler nk update. hahaha.. aku klu bole malas ngan sume bende.. tu la melayu an, sume nye mls, pikir sume nk senang. hahaha.. so, y ni aku cuba merajinkn diri nk update blog.. wohoo.. hee.. gamba kat atas ni adik bradik giler aku. haha, x sume aku tunjuk.. takat 2 ekor ni je la . y len ni still kecik lg, xle sekepala ngan aku.. hahaha.. 
ni gamba mase raya ketiga. mase ni otw pegi Taiping, huhu.. ni la keje nye klu da bosan sgt an.. hahaha.. aku klu dpt lens, habis la aku p'kerja kn . huhu.. cantik x aku pakai shawl?? comel2 kn kn kn? klu bole aku nk trus kn niat aku pakai tudung . setan byk sgt hasut aku ni .. haha..
nnt aku ubah la penampilan aku ni ye.. tggu ya.. :)

that's all.. :)

Friday, 2 September 2011

hey guyz, long time la x update blog ni.. wohoo.. bersawang sih, bek xyah ade blog an. hahahaha.. guyz aku lupa nk wish kat korang sume, selamat hari raya n if aku ade wat salah ngan korang sume minx ampun n maaf, dr ujung rmbt, smpai la ke ujung kaki ya :)
so.. cite aku sepanjang cuti raya ni, mmg xde ape sgt.. sume nye biase belaka.. coz raya kali ni aku beraya kat kampung at Penang. biase la.. da 2 taun aku beraya kat KL d'sbb kn ikut hangin bpk aku.. huhuhu..
pergh.. nk cite disini plak, pasal aku mmg x puas ati ngan raya aku kali ni.. sume gara2 perangai bpk aku sorg ni.. ya Allah.. aku x tau nk kate mcm mane da ngan org tua ni .. haih.. istigfar byk2 aku ni.. hahahaha..
oke.. sepanjang raya kat kampung aku ni .. mcm2 perangai bapak aku buat.. da la menganjing mak aku x tentu psl.. tp an, cara die menganjing mak aku ni, serupa itu tape record la.. seboleh2 nye die akn ulang dan ulang dan mengulangi ayat die tu..ala, nk org dgr ape die kutuk kat mak aku ni. (bangga la ko kutuk bini ko s'dr..)  aku sbg ank die pon geram gak la. nk je penampar laju2 ni .. ni bila org bg blk , meradang plak.. haih.. x bole plak org nk mengnajing die blk.. ?? (cam tu la mak aku rase)
mase raya ke-3 plak, kitorg nk pergi beraya kat Taiping plak, perginya dgn 2 biji keta la.. aku nek la kete mak ngah aku, mak aku n adik pompuan aku pon nek la skali, y abah aku plak saje wat perangai.. ntah ape masalah die nek angin ngan kitorg. nk paksa kitorg nek kete skali ngan die. mmg x la, kete penoh kot. kitorg nk g Taiping pon nk g jumpe sedara die jugak, adoi.. semasa dlm p'jlnn.. bpk aku anta msg kat adik aku.. " TAK PAYAH KENAL NGAN SEDARA ABAH " (ayat touching) pergh..!! org tua ni.. mmg betul2 touching ngan kitorg .. hahahahahaha.. aku cam nk tergelak pon ade bila igt2 blk msg die ni .. haha..
oke la, mak ckp la.. ikut je la kepala hangin die ni, aslkn die puas ati .. kitorg ikut je la die g umah sedara die ngan wat2 muka innocent kitorg.. hahaha.. sesudah beraya, mak cik aku plak plan nk pegi Zoo Taiping. oke la.. bpk aku plak xtau plan ni ..
sampai nye di sana, plan x jd sbb org ramai n parking penuh.. raut muka bpk aku pon da berubah.. die klu bole nk tengking mak aku kat depan org ramai.. kebetulan lak, mak aku nk mkan sotong kangkung. huhu.. (sedap tuh ) so, kitorg b'pecah.. abg n bpk aku nek la kete m.ngah aku n aku bersama2 adik perempuan aku follow m.cik aku .. puas la ati die.. huh..
cam tu la raya pertama n keedua aku.. asal aku balik je, ade je x kene ngan family aku . ikutkan hati, aku nk blk KL time tu jugak.. hahaha.. (plan terbaik da) so, apakan daya, b'sabar je la ngan peranagi die sepanjang raya tu .. haih.. bapak2...

cite smpai sini je la aku rase, huhu.. :)
so, thatz all.. :)