Thursday, 15 September 2011

I Still Alive, Alhamdulillah.. ~

hey peeps, new story lagi.. hee.. oke, title kali ni lain mcm skit.. sbb aku hapir2 kepada maut dijalan raya.. tapi alhamdulillah, aku masih hidup n selamat lagi.. malam tadi, aku n kawan aku pegi kuar makan sama2 at Subang, klu kat S.Alam da bosan.. kitorang ni mmg suke cari kelainan makanan n suke cuba makan kat tmpt y best.. sbb esok keje kang sng, kita tau nk makan kat tmpt mane y best, hahaha.. after makan kat satu kedai ni, kitorg otw balik S.Alam.. sampai kat trafik light dekat ngan Summit Subang, lampu merah.. mesti la kene b'henti.. skali ade satu kereta dari arah bertentangan ni, belok t'lalu laju smpai x bole nak kawal.. skali kereta td tu trus langgar divider kat tepi jalan yang betol2 sbelah kereta kitorng naik ni .. buat pertama kali nye excident kat depan mata aku , klu xde divider kat tepi ni, aku rase ngan kitorang skali excident .. huh.. nasib baik divider kat tepi jalan ni tinggi.. yang bawa kereta ni mabuk rupa nya.. patut la pon , hahahaha.. klu melayu yang bwk smbil mabuk ni , mmg bg makan kaki la ngan kitorg, nasib bek kau mat salleh. hahaha.. 
tapi syukur alhamdulillah xde kemalangan jiwa disitu, mat salleh tu selamat, dan kami sume pon selamat, alhamdulillah... 
moral disini ialah, jangan bawa laju n jangan bawa kete ketika mabuk .. huhuhu..
that's all :P

Monday, 12 September 2011

Ade Awek , Tapi Nak Mengatal..

hey guyz.. ade gossip skit ni .. hahaha.. camni gossip nya, ade sorang mamat ni, kira mber sekampus n classmate aku, aku bg gelaran mamat ni si S.. si S ni da ade awek.. kira tgh berhangat lagi la couple diorg ni . cite nya disini begini, aku rase si S ni cuba ngorat aku la.. aku x tau la ni perasaan aku ke cam ne.. since after kitorang balik dari b'assignmnt kat satu temapt b'sejarah ni .. si S ni, sejak keblakangan ni asyik puji aku je.. haih, engko da ade awek apesal ko xnk puji2 awek ko tu depan aku..? knp ko nk puji aku depan awek ko.. beragak la kawan. klu awek die perasan mmg, aku rase da kene sound si S ni . hahaha.. after kitorg balik dr b'assignmt, perut masing2 pon lapa.. mase pasangan bahagia ni nk amik aku.. y drive kete tu si N, awek die, y si S ni rabun plak kan,x bole la nk drive, paham2 je la.. mase aku otw g kat kete diorg.. y si S ni bkn men lg tengok aku.. pastu siap puji lagi.. puji bagaikan aku ni baru turun dr kayangan... yelah, awek ko putih melepak dduk kat sebelah , xnk plak puji an, adei.. oke, sesampainya di tmpt mkn.. mmg xde pape respon dr die. kire bagus la . (lega hati mak) time blk pon same gak. xde pape.. time tgh b'facebooking , si S ni tegur aku kat IM.. oke la, sembang2 biasa je la ngan die, pastu y leh xblah.. die bole plak ckp "windoo ko, haha.." eh eh... mamat ni.. ko gila ke cam ne..? ok la, aku pikir die rindu as a kawan je kan.. so aku ckp la dgn b'guraunya.. "lol, td jumpe x puas ke? hahaha.. " skali jawapan die.. " x, xle hug ko la sbb si N ade " perghh.. dasar gatai punye orang.. ko couple men2 ke cam ne ngan awek ko ni .. aku mlas nk layan kalau kawan da mula gatal2 an. so aku ckp la kat si S ni "kang ade jugak y kene sepak laju2 dr aku ni kang .. " x t'kata dibuat nye.. hahaha.. lg satu peranggi aku ni lupa save no orang, haha.. ade satu no ni misscol aku, so aku text la, kot2 kawan ke or ade pape urgent smpai aku x le angkat an. aku tny la sape ni ? die ngusik aku la mula2, kate nye peminat aku .. pastu aku tny lg. " jgn men2, bgtau la sape.. ?" die bole plak ckp, "sy la peminat awak, awak cantik, besa" BESAR??? ye aku sedar aku besar, hahaha.. then aku ckp la. oke, klu x nk bgtau xkn dilayan lg msg ni . br la die ngaku y die ni si S.. duhhh..!! tp, ikutkan aku x slalu pon lepak ngan mamat ni , just tegur2 kat kelas pastu bincang psl assignmnt.. tu je .. tp cara die tu la y wat aku rase semacam, bole beza la, kalau slalu mber laki layan pompuan cam ne.. tp aku xtau la ni  just perasaan aku je la.. so, untuk m'ngelakkn lg die semakin m'jadi2.. aku mmg xkn lepak lg dah ngan die, xkisah la ade awek ke x , mmg bahaya.. aku xnk satu hari nnt , awek die akan blame aku pasal ni .. nk kawan, buat cara kawan.. x suke la nk gatai2, mmg pantang skali .
so smapai sini je la gossip y aku ade , hahahaha..

that's all .. :)

Masalah Hati ??

hey guyz.. sorry la, cite kali ni, aku nak bertapis2 skit, hee.. cite kali ni just nk buat sesi luahan hati je.. hmm.. story nye gini.. dah bape hari dah aku asyik makan hati, haha.. maksud aku bkn makan hati lembu ke ayam . maksud aku makan HATI yang x bape sedap tu .. haa.. paham kan ?. sengsara x t'kate dibuatnye, aku kalau bole x nk ade masalah HATI ngan orang.. adoi, bila da rapat n sayang, x semestinya bahagia kn? mesti ade masalah punye..tapi nak luahkan tu, pada siapa aku nak story.. kawan2 yang ade pon, xkn dapat settle kan masalah HATI aku ni, diorg bole tolong happy kan aku je.. so, happy2 aku ni x kemane pon.. macam tu je la.. even kuar lepak ngan kawan2 nak release tension, tp masalah HATI ni , mmg x dapat dielakkan.. sorry kawan2, if i've spoil ur moods.. siyes la aku x bape suke ngan mende ni sume..  klu bole nk operate, bawak kuar hati ni, kasi bersih betol2. tu baru rase lega.. tapi, aku xdapat nak buat mende ni . celaru gila.. smpaikan aku t'pikir kat mane silap nye kesalahan aku ni or kate2 aku ni ade y wat kan rase x bape selesa ?? ishh.. kalau bole aku xnk ade masalah hati ni .. aku cuba b'tahan, tapi smpai bila aku bole b'tahan?? haihhh.... klu nak nangis pon x guna jugak, mcm sia2 je n rase bodoh pon ade .. smpai sini je la yang aku bole smpai kan .

that's all .. :)