Wednesday, 21 December 2011

Javanese Story =__="

Demi Kala by Muahammad Yazid

Nak dijadikan cerita pasal illustrstion ni , mase kat kelas tadi ade presentation . Dah la last week tak masuk kelas, skali ade presentation . so tanpa membunag masa , aku mengambil kesempatan cari la local illustrator . So , jumpa la Muhammad Yazid .. Aku tak tau nak describe pasal illustration ni macam mane ..
Then aku hentam la kot mane pon , dengan jadah nye aku merapu tiba2 aku cakap gamba ni  ade unsur mistik and unsur javanese.. ape yang pelik nye kat javanese tu.. ??
LOL , tapi memang ade pon unsur javanese  .. Pada mulanya aku ade kacau mamat ni kat dalam kelas, saje je la ngusik die , dah abis present katekan .. hahaha..
And this is what i got from him 
Bengong tahap gaban mamat ni , ade ke patut aku nak ade laki dari Jawa..??
Amik local sudah ler .. Tapi aku pon satu , pegi kacau mamat ni buat ape , hahahaha..
(just a joke only and just a story)

CIK SITI WAN KEMBANG =\

25 FEBUARI

New assignment sudah mai .. Apa kaitan title kat atas and tarikh kat atas ni ? yeah , ade kene mengena ngan assignment aku actually for subject Illustration (favorite subject keh).
Pada mulanya kitorang diberi tugasan untuk memilih tajuk hikayat rakyat dari setiap negeri , tapi tajuk tu lecturer aku yang pilih berdasarkan dari buku 366 Hikayat Rakyat . Oke cerita dari pelusuk negeri2 kat Malaysia hahaha.. amik kau .. first idea bila tau die nk bagi , aku pikir kelantan .. kenapa kelantan ?
Sebab aku nak illustrated satu cerita dari kayangan dengan mengunakan wayang kulit , simple isn't?
But , cerita yang kita pilih ni berdasarkan tarikh lahir kita . Mula2 ingat kene cerita pasal diri sendiri , rupanya tak .. selamat aku .. Then , dapat buku hikayat tu terus cari tarikh lahir aku , and this is what i got , 
Cik Siti Wan Kembang from Kelantan 
memang terbaik !!
The good news is , kat dalam kelas tak de sorang pon dapat dari negeri Kelantan , yawn ~~
Aku bebas berkarya tanpa sorang pon yang amik idea aku .. hahahahaha.. 
i'm happy for that .. 


Huhuhuhu~~ VARSITY


Varsity is the one of my favorite jacket, yawn ~~
Why? yela, just because mengikut peredaran fesyen terkini , LOL .. that's not what i mean , it's bcause i like the style yang ade kat jacket tu , i almost getting crazy with it , i don't why .. hahahaha..
lagi pon Varsity ni dah lama wujud , kat Malaysia ni , memang susah nak cari sebab Varsity ni boleh jumpa kat luar negara je , khususnya untuk student University or kolej . Dari info yang aku tau , Varsity ni dipakai oleh budak-budak basketball, football and also baseball.. huhuhu.. 
Sangat2 style .. hahahahaha..
And i got great news from my classmate, that they told me yang diorang nak buat baju , ouh oke la.. memang awalnya plan nak buat T-shirt , but plan is change.. the good news is , diorang nak buat Varsity 
Perasaan aku mebuak2 bagaikan ombak rindu , hahahaha.. ayat tak boleh blah .. Aku tak tau nak cakap cam ne , sebab happy yang amat .. bagaikan gunung berapi yang meletus , hahahaha... (boleh bayangkan tak )
Camtu la ,  betapa gila nya aku kat Varsity ni .. 
And for your information , aku letak kan Varsity ni as a my wish list , huhuhu .. kalau bole as a my birthday present , wee~~!


THANK YOU FOR COMING =)


  As you guyz see, telah lancar nye Anugerah Filem dan Animasi Festival pada isnin yang lepas denga tarikh keramat nye 19/12/2011 yang dilancarkan oleh Datuk Yusof Haslam (asal la anak die x nak dtg). How ever, event ni dijalankan dengan lancarnya even ada sedikit kesulitan disistu (biasalah masalah teknikal) , dengan sabarnya korang still support this evet, korang setia tunggu sampai la event ni habis, thankx a lot,  but .. yang paling best cerita animasi yang belum ditayangkan oleh les'copaque iaitu cerita Pada Zaman Dahulu telah pon ditayangkan dalam event ni . Kira beruntunglah siapa yang datang ni , hahaha..
    Bukan itu sahaja, filem tayangan dari Uwei , he is a local artist yang turut hadir untuk tayangan filem beliau iaitu Hanyut and Tanjung Rambutan. Wah, bukan main banyak tayangan kitorang bagi .. And also , hasil karya daripada student2 juga ditayangkan , tapi yanag sayangnya aku tak dapat nk tengok , sebab aku sibuk jaga makanan kat bahagian atas . LOL 
 Well , event dah pon selesai dan aku boleh lah rehat tanpa memikirkan pasal event ni lagi . so fokus tuk kelas sahaja dan juga assignment. 

Ouh2, aku tak de la banyak bergambar dalam event ni . Ini sahaja la yang aku dapat dari group aku. boleh la ni tuk kenang-kenangan ngan dak2 ni . hahaha..
Nak kenal pasti aku yang mane ? cari la minah yang nampak macam pak arab =)
I Miss You Guys