Saturday, 1 October 2011

Kisah Satu Hari ..

Seharian di rumah tanpa berbuat apa2, niat dalam hati nak buat assignment . Tapi, satu pun tak mau jalan...
Ntah ape masalah yang aku sedang alami dlam satu hari ni .. (cewah)
Tv dalam rumah sewa da la xde, dengar lagu yang ade pon dah rase muak..
Nak makan pon tak bape lalu.. (muak makan meggi katekan..)
On9 MukaBuku pon, xde orang nak tegur.. Apatah lagi Twitter, lagi la bosan..slalu m'update mende yang merapu x tentu pasal..
Handphone aku plak, rase nye dah boleh jual kot, xde orang nak text aku or call aku (senyap gila hp aku hari ni ..) sangat2 sunyi hari ni ..
R'mate aku pula, sedang melayan hobi lama diorg, iaitu TIDO disiang hari.. dalam ayat kasar aku ni , dah bole tempah kubur tuk sorang satu dah ni , HAHAHA.. (aku tau korang xkan bace blog aku, nyah nyah nyah ..!!)
Pergh.. kosong gila hidup aku ni .. klu balik Ampang pon lebih kurang je duduk kat Shah Alam..
Nak hang out ? ikutkan ade je plan nye.. tapi dah r'mate y lain tengah tido, sape je aku nak ajak kuar.. ?? mmg tak la aku keluar sorang2.. so, betapa je lah kat rumah ...
Jadi, aku buka la BLOG ni, merapik la sorang2.. HAHAHAHA.. ( dah x betol aku ni )

so xde ape nak diceritakan disisni. aku tengah kebosanan sebenarnya..
tu yang aku update blog, pastu merapu ikut suke aku.. HAHAHA..

so, thankx for read..
and that's all. :)

Friday, 30 September 2011

What a day ..

hey guyz.. hari ni aku sangat2 letih.. letih dari pg td, sampai la ke petang.. hahaha.. letih aku ni disebabkan tido yang x cukup.. nape tak cukup tido.. ?? HAHAHA..
firtsly, aku mmg x suke kalau ade orang wat bising time aku tgh tido.. mmg pantang skali klu ade yang buat perangai cam tu .. so, malam tadi, aku tido lambat jugak la, dlam kul 1 or 2 lbh cam tu.. esok harinye aku ade kelas pagi..  yang r'mate aku ni, mmg xkan tido lah.. sbb diorg ni, klu da tido siang , malam da mcm hantu ..
seperti yang aku expectkan ni, mmg betol la diorg x tido malam, aku bagi la waraning mcm mak aku slalu warning kat anak2 die.. dialog nye b'bunyi begini ..
"hangpa semua jgn nk buat perangai tgh2 malam ni, hangpa da sedap tido dari pagi td smpai petang, aku x kacau hangpa kan? la ni hangpa jangan nk buat perangai nk buat bising time aku tengah tido.. kalau aku jaga sebab hangpa bising, sekor2 aku bg batang kayu kat blakang !! paham ?!"
haha, aku mmg garang ngan kawan2 aku.. sbb diorg ni sume perangai mcm budak2 kecik.. aku xnk ckp la aku ni perangai matang sgt, HAHAHA.. so, kena la paham2 situasi nya juga .. "ade otak, bole pakai ma"
THEN , dalam sedap2 tido tu, tiba2 mber aku ni plak bising, m'gelabah mcm die nampak hantu.. aku ni , da lah jenis senang kejut, senang bangun.. dengan2 aku pon bangun dr tido, pastu m'galabah sekali.. sebab da terperanjat .. hahaha..
bila ditanya nye knp... rupe2 nye ..jawapan macam H***M, nak sebut B*** pon ade..
sabar je la aku ......  
then bgn td pon ngan muka x cukup tido.. jawab test pon mamai je.. ngantok punye pasal.. after test pg td.. pegi studio, ade photoshoot.. urrghh. after photoshoot, pegi lunch.. hahaha.. b'tahan mata aku hari ni .. then, petang pulak ade mesyuarat.. HAIYA..
and akhirnye.. aku smpai rumah , tapi aku xbole tido pada mase itu.. kerana hari suda pon magrib .. warghh!!
"b'cinta" betol aku hari ni .. huhuhu.. r'mate aku da sedap tido dah ni . malam jap g .. mmg diorg x kan tido la nnt...

that's all .. =.="

Tuesday, 27 September 2011

Penat Tapi Berbaloi.. =)

Huhuhu.. aku happy sgt2 semalam. nak tau sbb ape..? Hee.. meh tgk picture kat bawah ni ..  Ini adalah MAJLIS ANUGERAH DEKAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA BERSAMA FAKULTY ART AND DESIGN

 







aku nampak pucat ..? nape ye.. ? takut plak aku tgk , huhu..

fuh.. penat tahap gaban malam tu .. seharian x melekat kat umah , semata2 nak siap kan event raya ni .. kecoh gila.. sebab byk sgt aktiviti.. ikutkan byk lg gamab y aku x masuk kn.. hahaha.. mls r nk letak byk2.. nmpk semak plak nnt , heee.. this is my first event yang penah aku join.. dan event seterus nye bulan 10 nnt..TAPI ala2 GRAMMY AWARD, huhuhu.. !! can't wait .. 

that's all..

Sunday, 25 September 2011

Nak Langar... ? Meh la.. BAK DATANG... !!!

errgghh..! geram betol klu orang bawa lori, bawak cam loklak.. nk men acah2 nk langgar la.. nk langgar sgt langgar la ber ..!! mentang2 bawak lori , kau ade bran la nk langgar aku  ??! , lepas sorang2 kau nak main2 , ngan aku pon kau nk main2 gak ?? eehhh... melampau betol kau ye..
dapat kau memang aku tampo kau b'kali2.. aku peduli ape aku ade adab ke x nak maki kau.. kau y bawa macam ape da.. !!
klu nmpk kau lagi memang aku buat keje gila aku kat depan kau.. ingat aku x berani buat ..?! this is the second time.. kali ketiga.. nasib kau la wahai pemandu lori HANTU..

F word for u LORI HANTU !!

Gurau Kasar ..? Mintak Maaf Ye..

Hey2..
post ni, aku nk tujukan pada kawan2 aku yang rapat ngan aku.. yang x rapat tu , just teruskan membaca, x pon ttp je blog ni trus.. aku xkisah..
firstly.. aku nk minx maaf sgt2 to YunYun, Fyra San , Fara and also Bukhari.. hahaha.. sejak keblakangan ni , aku banyak sangat berubah sikap.. dr jd seorang yang lembut dari awal korang kenal, smpai aku berubah m'jadi kasar.. sorry guyz..
aku berubah bukan sebab putus cinta ke ape.. sebelum putus cinta pon da mcm ni an, tak kisah la korang panggil aku mak tiri ke ape.. sebab itu la aku, sifat keibuan secara tiba2 datang kan.. HAHAHA..
diorg cakap aku da makin garang.. ?? yerp.. aku sedar yang aku makin garang ngan korang.. tu pon b'sebab.. aku x nk mention name sape2.. haha..tapi aku harap orang tu cepat2 la berubah perangai ye.. sbb aku tegur kau sebab perangai kau mcm budak kecik.. everything y kene mengena ngan kau.. aku yang uruskan tuk kau.. haih.. nasib la kau kawan aku ..  HAHAHA..
and pastu korang cakap kat aku ni gurau kasar.. ??
yes, i already know about that.. hmm.. sorry sgt2.. sebab aku xtau nk ckp cam ne, aku t'lalu sensitive ngan ape yang korang cakap kat aku.. errghh!! aku kalau bole x nk mcm ni, just nak chill je ape y korang ckp, but sorry sgt2.. aku x b'maksud nk gurau kasar.. aku janji ngan korang.. aku cuba ubah perangai aku ni .. xnak gurau kasar2 lagi .. susah betul kalau ade mulut cabul ni .. HAHAHAHA...

but guyz.. selama aku gurau kasar ngan korang.. korang still nak kawan ngan aku..
thankx sgt2.. aku hargai sume tu .. (terharu)

that's all.. :)